torsdag 10. mars 2011

Skikkelig god og rask hverdags-man-tar-det-man-har-fiskesuppe :)

I dag ble det fiskesuppe til middag. Jeg brukte rett og slett bare det vi hadde i fryser og kjøleskap. Veldig fort gjort, og stor suksess både hos store og liten.

Poteter og gulrøtter i terninger i kokende vann med fiskebuljong, litt brokkoli, purre og babymais. Når grønnsakene begynte å bli møre, silte jeg av vannet i et litermål og la grønnsakene til side. Smeltet kryddersmør (rester fra helgens bakte poteter) i kjelen og lagde jevning med hvetemel og grønnsaksvannet og litt melk. Imens trakk fisken i en egen kjele.

Smakte så til suppen med revet ingefær og sitron og helte oppi grønnsakene. Til slutt delte jeg den ferdig trekte fisken i biter og hadde i kjelen sammen med litt rester av fiskepudding (Tistedalen fiskepudding selvfølgelig) og reker fra dagen før. For litt ekstra luksus må jeg innrømme at jeg også tok en liten dæsj fløte i suppa. Tine fløte hever smaken, sies det jo, og litt luksus skal man vel unne seg i hverdagen.

Sånn fikk vi brukt opp restene, og fikk oss en god og sunn middag på en drøy halvtime.

Nå bærer det snart en tur i ishallen, hvor byens iskrigere skal spille kvalikkamp mot laget fra nabobyen. Jeg krysser fingrene og håper på god hockeystemning og seier til de grønne. Som Emilie sier når hun drikker av Liverpool-koppen sin: "Heia, heia, heia!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar