torsdag 3. januar 2013

Nyttårstapas

Selv om det ble en, mildt sagt, dempet feiring av nyttårsaften i år, måtte vi jo ha mat. Den tradisjonelle nyttårstapasen (mer enn nok til tapasrester dagen etter) sto på menyen. Emilie gikk til køys til vanlig tid, og sov seg gjennom både nyttårsmiddag, raketter ved midnatt og naboens fest i år også, så det var bare oss to "gamle" til bords. Hun rakk likevel å få med seg pannekaker med blåbærsyltetøy (hennes nyttårsmatønske), stjerneskudd og noen raketter før sengetid - strålende fornøyd med dagen.

Tapasen ble - om jeg får si det selv - enda bedre enn i fjor, og smakte godt dagen etter også. Tapasen i år besto av: bruschetta med spekeskinke, avokado, tomater og pinjekjerner, oliven i hjemmelaget pesto, kjøttboller, fylte paprika, scampi og chorizo med hvitløk og urter, ovnsbakte cherrytomater, salte kjeks, honningvalnøtter og asparges, fenalår og stekte småpoteter med urter. Scampi- og chorizoretten ble en ny favoritt hos oss alle tre. Den skal lages flere ganger, mens de fylte paprikaene nok byttes ut med noe i mer passende "håndfull størrelse" neste år. Vi gleder oss allerede.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar