fredag 28. januar 2011

Hot Friday

Her har vi hatt en skikkelig het fredag - i matveien, vel og merke. Inspirert av den flotte matbloggen Trines mektige matblogg, har vi hatt en hjemmelaget meksikansk aften. Selvblandet tacokrydder, supergod guacamole, frisk salsa, chili, urter, krydder og sterke smaker. Grunnoppskriftene lånte jeg fra Trines matblogg, og tilpasset dem til våre ganer (som er ganske begeistret for sterk mat) ved å tilsette litt hvitløk, mer chili og noen andre smaker. Resultatet ble et skikkelig vellykket tacomåltid.

Her må jeg ta en raskt sidesprang tilbake til temaet ferdigmat, og hva ferdigmaten inneholder og ikke inneholder: I følge Trines matblogg inneholder den ferdiglagde guacamolen du får kjøpt på boks i butikken kun 2 % avocado (!), som er hovedingrediensen i "skikkelig" guacamole. Den er veldig lett å lage, og resultatet er absolutt verdt den lille ekstra innsatsen.

Som prikken over i-en var Kristian på polet tidligere i dag og kjøpte en vin som passet perfekt til sterk, meksikansk mat. Den var faktisk australsk, og smakte litt "overraskende" ved første kontakt med smaksløkene. Men til taco var den veldig god, og kan absolutt anbefales. Det var en Yellow Tail Shiraz.

Nå skal resten av kvelden tilbringes i sofaen med snop og Skavlan. Ha en fin, het kveld, alle sammen.

Egenblandet tacokrydder
Smakfull salsa
Knallgod guacamole

Kveldens vin. Passet perfekt til maten, synes vi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar