Dette er nok til en stor porsjon potetsalat:
8-10 poteter
1 dl lettrømme
1 dl melk (evt. med en liten dæsj matfløte?)
1 pk majones
Sitronsaft
Hakket purre (ca 1/2 purre)
1 grønt eple
Reddiker
1/4 løk
1 lite fedd hvitløk
2 ts sukker
Salt og pepper
Kok poteter, avkjøl og del i terninger. Bland sammen de flytende ingrediensene med sitron, sukker, salt og pepper. Ha i hakket purre, eple (skrelt og delt i terninger), reddiker i skiver, finhakket løk og hvitløk. Smak til med krydder og evt. mer sitronsaft.Vend inn potetene.
Denne er kjempegod hvis den får stå i kjøleskapet en stund før servering, så smakene setter seg skikkelig. Kan gjerne pyntes med litt ekstra reddiker og litt grønt (f.eks. bladpersille) før servering, for å se litt friskere ut.
I mangel på vellykkede bilder av potetsalaten, takker jeg google for dette potetbildet. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar